Aktuellt

Rally Team Lindh - www.rallyteamlindh.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 oktober 2018

Rallyåret är redan slut, var tog tiden vägen? Det har verkligen varit en spännande säsong i år. Tuffa fighter, små marginaler, nya erfaremheter och några missar. Ser vi till hela säsongen har vi 0presterat bra. Slutresultatet blev en 2:a plats i DM serien och en 7:e plats i Asfaltcupen. Det viktigaste av allt är att vi haft roligt :-) Vintern är på ingång och vi ska se över billen och lägga ny taktik inför säsongen 2019, snart är den här. Det går ju som bekant fort. Tack för i år alla rallykompisar!

följ oss på #rallyteamlindh #dödskallegolfen. Vi ses!

 

 

9 april 2018

Tänk att det redan är dags för ett nytt rallyår! Äntligen! Vi har skruvat en del i vinter och bytt ut slitna delar men en vecka före premiären är bilen klar. Så lång framförhållning har vi aldrig haft, underbart! Nya däck är på väg in och vi är taggade till tusen. Ska bli en spännande säsong! Nu är det nedräkning till Söndag då det bär av staplen i Hörby. I år blir det en ny tävlingsform då det vankas varvlopp. Heja på oss, vi har startnr 49 och första start går 10.30. #dödskallegolfen

 

 

26 september 2017

 

Hemsidan har legat nere under sista delen av året på grund av leverantören. Nu är vi live igen och hoppas kunna hålla er uppdaterade här.

2017 års säsong är nu klar och vi konstaterar att vi lärt oss massor och åker nu fort i dödskallegolfen. Vi slutade på topp med två vinster i rad (om än med små marginaler i Svedala). Vi ser fram emot att skruva i vinter och fila på lite detaljer.

 

 

19 april 2016

Wow vilken premiär!! I söndags var det rallypremiär i Hörby på Express Specialen. Vi satsade allt från första metern och det var ett lyckat drag som höll hela vägen! Trots en kon (som vi inte märkte på SP1) och därmed tidstillägg kammade vi hem segern i hela Grupp E och var dessutom snabbare än alla VOCarna visade det sig senare. Totalplacering 11:e plats. Helt otroligt!

Jag och Frida hade en rolig dag i bilen och trots att vi inte åkt ihop tiidgare fungerade det perfekt! En bättre start på säsongen kan man inte önska sig :-)

En grym dag i rallybilen helt enkelt!

 

Nu laddar vi inför den stora hemmatävlingen Hässleholms GP den 1:a maj.

 

 

14 april 2016

På söndag är det dags för årets premiär i Asfaltcupen, Express-Specialen i Hörby. Vi längtar! Dessutom har vi en spännande nyhet - Vi har en ny tjej i teamet! Frida Olofsson kommer att åka i högerstolen hos Viktoria i år i Asfaltcupen. Frida är duktig kartläsare även på grus så vi ser fram emot en rolig och snabb säsong :-)

I söndags träffades vi i Hässleholm för att "damma av" bilen inför fotografering och intervju till programbladet till Hässleholms GP. Allt verkar mer eller mindre klart till på söndag, som alltid varför vara ute i god tid ;-) Tack till alla som hjälper till och gör det möjligt för mig att köra.

 

Vi ses på söndag! Taggade och lite nervösa, precis som det ska vara :-)

 

 

 

 

24 januari 2016

Hej alla trogna läsare, nu ÄNTLIGEN kan vi uppdatera hemsidan igen! Hemsidan har varit under rekonstruktion under 2015 på grund utav platformsbyte och vi har inte kunnat lägga upp något. Men NU är vi klara och ska uppdatera er igen! Om vi summerar säsongen 2015 gick det både bra och mindre bra för Viktoria. Vi avslutade säsongen starkt genom att vinna de två sista tävlingarna :-) Superkul och en perfekt avslutning!

 

Viktorias säsong 2015 kan således summeras:

•4:e plats i RS-DM och bästa tjej

•1:a plats i Tösaklassen

•14:e plats totalt i Asfaltcup

 

Nu i vinter har vi laddat och är på G inför 2016. Skriv gärna en rad i vår nya gästbok :-)

 

 

27 februari 2015

2014 blev det inget rallyåkande för Viktoria och Tord. Vi fick en underbar liten son i november :)

Nu är det alltså dags igen för oss att komma ut i rallyspåret! ÄNTLIGEN! Dödskallegolfen behöver en genomgång för att bli startklar till RS tävlingen i Hörby den 22 mars och arbetet pågår för fullt i garaget. Även Stefans bilar ska fixas inför säsongen, så det är hektiskt precis som det brukar vara.

Ni kommer väl och hejar på oss?

Ses snart!

 

27 mars 2014

Vintern har verkligen gått fort och i helgen är det dags för RS premiär! Stefan jobbar länge om dagarna i garaget för att hinna klart med bilen till på söndag. Vi håller tummarna på att det ska gå vägen och önskar dem lycka till på söndag!

 

Viktoria och Tord laddade upp med en härlig semester till vackra Sydafrika. Det blev ett häftigt äventyr med både bungy jump från världen högsta bungybro (216 meter), dyka med vithajar och nära möten med farliga djur på savannen :-)

 

Dessvärre blir det ingen premiär för Viktoria och Tord till helgen, men vi hoppas komma till start till Lille Mats i Hässleholm 3-4 maj.

Vi önskar alla en rolig rallyhelg och önskar Tommy Svensson lycka till! - Nu kan du lätt köra hem segern Tommy :-) (när vi inte star på startlinjen) Hehe... Hälsar Viktoria

 

Photo: Learn To Fly, 27/2 2014 #tbt #bloukrans #216m #faceadrenalin

 

 

 

22 December 2013

Rally Team Lindh önskar er alla en GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 november 2013

I lördags var det Prisutdelning/Gille på Generalens Högkvarter i Eslöv. Uppslutning var strax över 100 festglada asfaltsåkare och det bjöds på god mat, mycket dricka, fina priser och slitage på dånnseskorna. Det blev Viktoria och Tord som representerade Team Lindh och Viktoria kunde glatt hämta ut 2:a priset i Tösaklassen. Det blev en trevlig kväll och en perfekt avrundning på denna säsong. Nu ska vi ladda batterierna inför säsong 2014.

 

Viktorias säsong 2013 kan således summeras:

•10:e plats i RS-DM och bästa tjej

•2:a plats i Tösaklassen

•16:e plats totalt i Asfaltcup

Over & out!

 

5 november 2013

Nu är slutresultatet även för Asfaltcup uträknat och vi kan konstatera att Viktoria blev 2:a i Tösaklassen och totalt blev det en 16:e plats i cupen. Stefan hamnade totalt på plats 30 och 9:a i Gubbaklassen. Tord fick plats 12 i klassen för kartläsare. Team Lindh är kanske inte helt nöjda, men ser fram emot mer framstående placeringar säsong 2014. Viktoria är trots allt nöjd med Black Pearl och är väldigt glad att bilen är hel ;-)

Om lite mindre än 2 veckor är det dags för avslutningsfest och prisutdelning för Asfaltcup.

 

Over & out!

 

22 oktober 2013

Prognosen som redan tidigt visade på regn under söndagen, infriades och det blev en blöt tävling. Det regnade inte hela tiden, men en och annan skur såg till att underlaget var konstant fuktigt. De som hade möjlighet att välja regndäck hade svårt att komma till beslut, men Viktoria hade inte mycket annat val än att köra på än sina "vanliga" puckar (det är kanske enklast att inte behöva välja!?).

 

SP1 kördes utanför Eslöv på en återvinningsstation och där var det både lerigt och blött. Under SP2 tyckte Viktoria att Black Pearl betedde sig lite märkligt och innan 3:an besöktes service. Konstaterade att höger bakdäck hade avsevärt mindre luft än de andra däcken. Däcket pumpades och ut på 3:an. Efter 3:an kändes det fortfarande inte bra och in till service igen. Lufttrycket var lågt igen... Efter byte av bakhjul, kördes 4:an och 5:an och nu kändes bilen mycket bättre.

 

Det blev Anders Larsson från Kristianstad som tog hem segern i Grupp E, B-förare, och Viktoria fick nöja sig med 2:a platsen med c:a 5 sekunders marginal. Grattis till vinsten Anders. -Hoppas att vi kommer att fortsätta fightas nästa säsong och att renovering av huset blir färdigt under vintern ;-)

 

Dessutom måste vi gratulera Tommy "Motorbloggaren" Svensson då han i årets sista tävling tog sig förbi Viktoria med hela 0,3 sekunder. Grattis Tommy :-) Revanschlustan kommer att vara så mycket större i mars 2014 ;-)

 

Efter sista tävlingen kan Team Lindh konstatera att Viktoria hamnade på 10:e plats i RS-DM 2013. Bra jobbat :-) Återkommer vilken placering det blev i Asfaltcup så snart slutresultatet är uträknat.

 

Over & out!

 

 

17 oktober 2013

På söndag är det final i Asfaltcup och den blir i Eslöv. Det blir endast Viktoria och Tord som kör för Team Lindh på söndag, men Stefan siktar på stor come back nästa säsong. Joakim har nog inte riktigt klart för sig hur/när/om det blir något rally nästa säsong. Det verkar vara andra hästkrafter som tar hans tid...

 

Hursomhelst - på söndag kl. 11:00 går första start och tävlingen består av inte mindre än 5 olika prov som ska klaras av runt om i Eslöv med omnejd. Strax över 50 ekipage är anmälda och Svarta Pärlan har startnummer 36. Serviceplats är på Lastbilscentralen och där utgår vi ifrån. Det ser ut att bli en regnig avslutning på säsongen, men trots ev. regn hoppas vi att du/ni kommer och hejar på oss.

Vi ses!

 

29 september 2013

Då var en av Viktorias favorittävlingar genomförd och det gick helt enligt planerna. I o med att det endast skulle köras 2 omgångar á 4 varv, var det extra viktigt att det blev full attack från första gastryck. Banan hade samma sträckning som tidigare år, med några fler chikaner som årets krydda. Viktoria slog till med en kanontid redan efter 1:a omgången och efter 2:a omgången förbättrade hon sig ytterligara någon sekund och säkrade även 1:a platsen i sin klass. -Riktigt skönt att allt stämde direkt och att vi höll oss på banan båda omångarna.

 

Trelleborg bjöd på härligt sensommar/höst väder med strålande sol hela dagen. Tack för ett bra arrangemang och tack alla funktionärer för att ni ställer upp så att vi kan köra rally. Nu tar Team Lindh sikte på finaltävlingen i Eslöv den 20 oktober. - Nu ska vi ladda batterierna tills dess.

Over & out!

 

24 september 2013

-Äntligen! Viktoria var överlycklig när det stod klart att hon tog 1:a platsen i sin klass. Hon satsade allt från början och redan efter 1:a omgången tog hon ledningen. Efter andra omgången slog hon till med ännu bättre tid och efter sista omgången visade totaltiden att hon tog hem segern med nästan 5 sekunders marginal (dessutom körde hon snabbast av samtliga ekipage i Grupp E).

 

Joakim hade lite problem med kopplingen under första omgången, men efter lite handpåläggning fick man rätt på det och Joakim kunde hämta upp sig några placeringar. Joakim slutade 4:a i sin klass, men är säker på att det finns fler justeringar man kan göra för att hämta ut ännu mer ur Toyotan.

Både Viktoria och Joakim tyckte om banan som Kristianstad MK hade ordnat och Team Lindh hoppas på en repris nästa säsong. Bra arrangerat KMK :-) Dessutom ordnade ni med uppehåll under hela tävlingen.

 

Redan nu på söndag är det dags för ny tävling - Vikingadansen i Trelleborg! Även Vikingadansen är ett varvlopp, som Viktoria trivs bäst med, och första start är kl. 10:00. Viktoria och Tord har startnummer 2, dvs vill man se oss alla tre omgångar, gäller det att vara på plats i tid ;-)

Hoppas vi ses där!

 

18 september 2013

Både Viktoria och Joakim är anmälda till kommande tävling nu på söndag den 22/9. Om man redan nu roar sig med att spana in prognosen på smhi.se, ser det ut att bli en solig söndag utanför Kristianstad. Strax över 60 ekipage är anmälda och Team Lindh har startnummer 55 (Viktoria) och 41 (Joakim). Stefan står över även denna tävling och låter Joakim ratta Toyotan med Magnus i högerstolen.

 

Som vi redan har berättat är C4-Specialen en nykomling och det ska bli riktigt kul att prova på en ny bana. Start för första tävlande är planerad till kl. 10:00.

Hoppas vi ses där!

 

 

11 september 2013

För en gång skull lyssnade vädergudarna på oss - det var uppehåll hela söndagen! Stefan avanmälde sig och det blev Viktoria och Tord som fick representera Rally Team Lindh.Arlövs MC bjöd på en lite annorlunda bana mot tidigare år. En bana som bjöd mer grus än vanligt. Dessutom var banan lite längre vilket gjorde att vi nästan körde 10 km/omgång. Banan innehöll betydligt fler hårnålar och gärna med grus som underlag, vilket gjorde att Viktorias framhjulsdrivna golf hade lite fördel (?) mot bakhjulsdrivna bilar i Grupp E.

 

Viktoria lyckades med uppsatt mål att "inte fega första varvet, utan satsa hårt från första tiondel". Efter första omgången hade Viktoria c:a 2 sekunder upp till ledande ekipage och inför sista omgången (det kördes för övrigt totalt 3 omgångar) hade Viktoria t o m tagit sig upp i ledningen med någon tiondel. Dessvärre blev det lite tokigt i en av de grusigare hårnålarna: bakvagnen släppte och när Viktoria lyckades styra upp bilen i rätt riktning igen, hamnade vi på fel sida ett stort däck, ett däck som vi dessutom undvek att få närkontakt med (inte många millimeter tillgodo). Några hundra meter längre fram, släppte bakvagnen igen och denna gång hade vi lite mer fart vilket resulterade i att vi snurrade (2 ggr.?), men undvek att trilla ner för kanterna ner i stenbrottet (!!!!). - Lite svettigt där faktiskt, men det gick lyckligtvis bra och Svarta Pärlan hamnade i praktiken med nosen i rätt riktning, så det var bara att gasa vidare, konstaterar en lättad Viktoria.

 

I o med att vi körde fel sida om däcket, blev sista heatet "fel utfört" och då får man klassens bästa tid +60 sekunder. Där rök chansen att hamna överst på prispallen. Trots detta hade Rally Team Lindh en riktigt kul dag i Dalby och vi hoppas att det blir fler tävlingar i stenbrottet.

 

Nästa tävling blir en nykomling - C4 Specialen i Kristianstad (arrangör är just Kristianstad MK). Den körs den 22 september och enligt rykten ska den påminna lite om Lille-Mats i Hässleholm. Passar Viktoria som handen i handsken.

 

2 september 2013

Nu är det mindre än 1 vecka kvar till nästa tävling och Rally Team Lindh är förväntansfulla. AMC-rajset i Dalby är en av höjdpunkterna och allt talar för att Arlövs Motor Club bjuder på en "favorit-i-repris". Det är ett snabbt och kuperat varvlopp med varierat underlag, som både förare och publik tycker är spännande att köra och titta på. Allt talar för att både Viktoria och Stefan ska köra och denna gång kan man kanske hoppas på uppehåll hela tävlingsdagen... eller!?

 

Inga officiella startnummer har delats ut än, men första start är kl. 10:00 och om ni inte vill riskera att missa träffa Rally Team Lindh, är det lika bra att infinns sig i tid ;-) Hoppas vi ses!

 

20 augusti 2013

Denna säsong måste gå till historien som en av de våtaste. Även denna tävling regnade det, dock inte förrän efter 2:a omgången, men ändå... Regnet inför sista omgången ställde till det inte bara för Rally Team Lindh. Det var andra som fick större problem med avåkningar och närkontakt med träd eller däcktravar.

Viktoria konstaterar själv att hon måste våga att satsa hårdare redan från första start.

 

-Innan jag blev varm i kläderna, fegade jag och är inte nöjd med tiden efter första omgången, erkänner Viktoria. -Tiden efter andra omgången var mer i min stil, men det finns fortfarande mer att jobba på när det gäller mina skills som förare. Viktoria låg 2:a inför sista omgången, men tappade den på den regnvåta banan och slutade 3:a till slut. Grattis till klubbkompisarna Karlsson som stod för en rejäl upphämtning - från 3:e till 1:a plats!

 

För Joakims del var det premiär i den gröna Toyotan och det såg ut som att han trivdes att sitta bakom ratten igen. Misstänker att faktorer som att det var ett tag sedan Joakim körde tävling och att bilen var ny för honom, var bidragande till den 6:e plats som han slutade på. Nu får vi se när det blir tävling för Joakim nästa gång. Tanken är att Stefan själv ska köra näst tävling som blir TV-svängen. Dock blir det i Coopern. Viktoria har bestämt sig för att hålla sig till asfalt och tänker inte köra TV-svängen.

 

Tack så mycket SMK Örkelljunga för ännu en väl genomförd och rolig tävling. Vi hörs och ses!

PS. Hela klassen Grupp E, B-förare, fick en efterkontroll där man bl a kontrollerade att ingen hade "diff" på sina bilar. Bra att dessa kontroller görs... Borde kanske göras oftare?

 

17 augusti 2013

Nu är sommarlovet över och äntligen är det dags att lufta bilarna igen. Imorgon ska vi tävla i Örkelljunga, dvs. Skyttesvängen och första start är kl. 10:30. Stefan ska faktiskt stå över denna tävling och istället ska Joakim vara "stand in" i Toyotan med Magnus i högerstolen.

 

I Grupp E, B-förare, har inte mindre än 4 deltagare anmält sig och Viktoria är supertaggad att visa vad hon och Black Pearl går för. FYI - Joakim & Magnus har startnummer 24 och Viktoria och Tord har #40.

Hoppas att vi ses där!

 

 

11 augusti 2013

I helgen har HLMK varit arrangörer för Rally-SM och det var anrika och populära Snapphanerallyt som kördes. Både Viktoria och Tord har varit engagerade och för Viktorias del började helgens äventyr redan i torsdags. Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson var inbjudna till klubben för att föreläsa och alla tjejer i klubben var där (nåja... kanske inte riktigt alla). Viktoria tyckte att det var mycket inspirerande och intressant att lyssna på Ramona och Miriam. -Roligt att höra vilken resa de har gjort för att hamna där de är idag.

 

På fredagen fick Viktoria och Tyko uppdraget att med draghjälp av Magnus Samuelsson promota helgens tävlingar. Vitkorias Golf ställdes upp för allmän beskådan och själklart var Jolly Roger hissad.

 

De 2 första sträckorna kördes på Garnisonen där banan hade samma upplägg som Lille-Mats. Det kliade ordentligt i gasfoten på Viktoria som mer än gärna hade velat utmana. På lördagen kördes resterande 6 sträckor (totalt 8 sträckor). Viktoria + klubbens alla tjejer ansvarade för sträcka 5 och 8. Viktoria fick som uppgift att sitta vid målgång och ta manuella tider som back-up om tekniken skulle fallera. Det blev en solig och ganska stressig dag för tjejerna, men framförallt var det en rolig och lärorik dag.

 

Vi hejade på Ramona och Miriam som slutade 3:a i sin klass. Stort Grattis, tjejer! You ROCK!

 

 

13 juli 2013

Svampabanan bjöd på solsken igår och humöret var på topp på alla fronter. Hela 64 ekipage ställde upp och det var många "grusåkare" som ville prova den välkända rallycrossbanan i Tomelilla. Viktoria körde på grusdäck medan Stefan behöll sina asfaltpuckar på. Om man tittar på resten av startfältet, såg valet av däck ut att ha blivit 95% grus och 5% asfalt. Både Viktoria och Stefan valde att "dumpa" sina resp. kartläsare då arrangören inte hade som krav att någon satt i högerstolen. Stefan trivdes på Svampabanan och han fick upp bra fart i Toyotan. Stefan slutade 4 i sin klass.

 

Viktoria gav Svampabanan en andra chans, men kan nog konstatera att hon vill hålla sig på asfalt.

-Grus är inte min grej, erkänner Viktoria. -Ge mig ett varvlopp på asfalt och jag är i mitt rätta element!

 

Nu är det semester för Team Lindh och ett kort uppehåll i Asfaltcupen. Nästa tävling för Viktoria blir i Örkelljunga den 18 augusti, medan Stefan ska ut och lufta Coopern redan till hemmatävlingen Snapphanerallyt den 9-10 augusti. Trevlig sommar :-)

 

10 juli 2013

Snart är det semester, men vi ska hinna med att köra tävlingen på Svampabanan på fredag (12/7) innan vi njuter av ledigheten. Det är Tomelilla MK som arrangerar en rallysprint på välkända Svampabanan. Det blir ett race med ganska mycket grus och inte lika mycket asfalt, men det kan bli en kul tävling även om Viktoria inte är helt övertygad. Stefan har kört på Svampabanan många gånger och är välbekant med banan. Den stora frågan är egentligen vilket typ av däck som ska användas. Asfalt eller grus? Det lutar åt grus, men vi får se hur det slutar.

 

Första start är kl. 16:00 vilket innebär att det nästan blir en kvällstävling, men å andra sidan hinner det inte bli mörkt vid denna tid på året, så det bör inte spela någon större roll. Vi ses i Tomelilla!

 

 

30 juni 2013

Det var både livat och gatt i Ljungbyhed idag. Det regnade mest hela dagen och det var inte förrän på eftermiddagen inför sista heatet som det slutade regna och man fick chans att prova banan i "torrt" underlag. Det var många som hade problem med den regnvåta banan och många gjorde både en och flera snurrningar. Både Viktoria och Stefan snurrade, men det slutade lyckligt alla gånger. Viktoria var väldigt nära att landa i några halmbalar, men det slutade "bara" med en spoiler som slets av.

 

Viktoria stormtrivdes på flygfältet, men hade självklart hellre kört alla heaten på torr asfalt.

- En otroligt rolig, snabb och utmanande bana och vi hoppas att den kommer tillbaka igen nästa år! En favorit för min del säger Viktoria.

 

Ett stort TACK till Lunds AC för rolig tävling och till alla funktionärer som fick stå ute hela dagen i regnet.

Utan er funktionärer skulle vi inte kunna köra tävling! Vi kan även meddela att vår sponsor kom med ny Jolly Roger flagga i fredags! Stort tack till Familjen Stadig för flaggan :-) Kan ju inte köra rally utan piratflagga, eller hur?!

Nu laddas det om till nästa tävling som blir på en fredag eftermiddag/kväll (12/7) på Svampabanan utanför Tomelilla.

 

25 juni 2013

Ljungbyheds Sprinten är nästa tävling i kalendern och den är nu på söndag (30/6). Både Stefan och Viktoria är anmälda och båda två ser fram emot Rally Sprinten som är ny för dem och Asfaltcup. Det är 1 SS (Special Sträcka) som ska köras 3 ggr. Om du vill komma och titta kan det vara bra att veta att första start är kl. 10:00. Nu är Galleriet uppdaterat och bilder från senaste tävlingen i Eslöv finns att titta på. Vi ses på söndag!

 

16 juni 2013

Vädret kunde inte bestämma sig idag. Solen sken när vi lämnade Hässleholm på morgonen, men när vi kom till Eslöv och lastade av började det regna. Sen blev det uppehållsväder och Viktoria hann köra 2 prov innan det började ösregna igen. M a o körde Viktoria 3 av 5 prov i ösregn. Efter SP 1 och 2 ledde vi klassen, men i det blöta underlaget gick det inte att matcha klassvinnarens tider som hann köra innan regnet kom. Stefan och Jocke tog sig runt, men drog på sig lite onödiga tidstillägg med "felplacerade" (?) koner. Eftersom de hade ett senare starttnummer, fick de köra samtliga prov i ösregnet. Trots regn och vatttenplaning är vi nöjda med dagen. Dock försvann vår fina Jolly Rodger flagga :-( Någon som har en på lager?

 

Tack Eslövs MK för en trevlig tävling som även satte kartisen på prov.

PS. Nu har vi uppdaterat vårt bildgalleri t o m 6 Juni :-)

 

14 juni 2013

Inledningsvis kan vi berätta att numera kan du titta på våra bilder (Galleri) i din smartphone/läsplatta. Kan passa på att erkänna att nya bilder är på gång (saknas bilder bl a från Köpingebro x 2), men tiden är som för många andra en bristvara. På söndag är det i Eslöv som vi ska köra - Färs & Frosta Specialen (arr. Eslövs MK). Det är totalt 5 prov som ska köras och vi gissar att de flesta ligger i närheten av serviceområdet, dvs. Lastbilscentralen i Eslöv. Första start är kl. 11:00. Både Stefan och Viktoria är anmälda och vi ser fram emot en kul tävling på söndag... och kan man hoppas på att solen håller sig framme!?

 

 

9 juni 2013

Stefan och Wilke orienterade sig skickligt runt mellan lyktstolpar och halmbalar och slutade slutligen 3:a i sin klass. Solen sken och Toyotan fungerade som den skulle. En perfekt dag för tävling.Sjöbo arrangerade en kul och utmanande tävling och de flesta såg ut att trivas på Sockerbruket.

 

Nu laddas det om till nästa tävling och det blir i Eslöv, Färs och Frosta Specialen. Asfaltkungen Mats befinner sig på annan ort, m a o är det öppet för ny total segrare. Nu har Viktoria en hel vecka på sig att vila upp sig efter äventyren i Norje och givetvis är det pallplats som hon siktar på. Rock on!

 

5 juni 2013

Då var det dags att infinna sig på Sockerbruket i Köpingebro ytterligare en tävling. Imorgon är det Köpingesvängen som arrangeras av Sjöbo MK. Det blir endast Stefan som representerar Team Lindh imorgon, då Viktoria är upptagen med andra äventyr (Sweden Rock Festival). Och det blir CG Wilke i högerstolen även denna tävling. Det ser ut att bli en bra mycket soligare tävlingsdag denna gång.

Lycka till!

 

19 maj 2013

Morgonhumöret var inte på topp inför dagens tävling Lundatrofén, arrangerad av Lunds AC på det gamla nerlagda Sockerbruket i Köpingebro (utanför Ystad). Regnet öste stundtals ner och under rekogniseringen inser vi att det lär bli mycket halt på banan. Vissa delar av underlaget var betong och en del av sträckan var förlagd på grus. 3 varv skulle köras och alla inser att grusvägen lär i bli lerig och mycket slirig i kombination med regnet. Mycket riktigt - grusvägen tog stryk och de två sista heaten kortades ner till 2 varv istället för det inledande heatet med 3 varv.

 

Stefan hade major CG Wilke i högerstolen och han guidade Stefan rätt på den kontäta banan. En liten miss på inledande varvet, men enligt Stefan var det ett förarmisstag. Stefan och Wilke körde sansat, men "tryckte på" under tillåtande partier och slutade 3:a i sin klass. Grattis :-)

 

Viktoria och Tord hade lite bekymmer under 2:a heatet; 1:a varvet.

- Plötsligt börjar batterilampan lysa rött och servostyrningen försvann, berättar Viktoria.

- I och med att vi inte visste vad som hade hänt, valde vi att köra av och inte avsluta heatet, fortsätter Tord.

 

Inne i serviceområdet konstaterades det att generatorremmen saknades. Samma rem driver även pumpen till både servon och vattnet. Då ingen reservrem fanns med i servicebilen, insåg vi att vi tvingades bryta.

 

Dock fick vi höra av andra uppmärksamma förarare att remmen hade uppmärksammats vid nedfarten till grusvägen. Viktoria lånade snabbt en cykel och cyklade ut på banan (lyckligtvis var det paus inför sista heatet) för att leta rätt på remmen. Hon hittar remmen halvt begravd i leran och det visar sig att den är hel (!!!!). Snabbt tillbaka och med hjälp av Martin Anderssons (MTA Motorsport) utryckning var remmen på plats igen och paret Lindh kunde slutföra tävlingen.

- Ingen totaltid att stoltsera med, men vi slapp bryta :-)

 

1000 tack än en gång till MTA Motorsport!

 

5 maj 2013

Rally Team Lindh har haft en av de bästa rallyhelger på länge. Startfältet och vårsolen lockade många besökare till tävlingens båda dagar på Garnisonen. Både Stefan och Viktoria gjorde starka insatser på hemmabanan och slutade 5:a resp. 2:a i sina resp. klasser. Hela teamet var lyriska och stormtrivdes på Garnisonen, trots en påkörd stolpe som Viktoria offrade till högre makter på SS1. Troligtvis var det denna stolpe som kostade Viktoria och Tord segern i sin klass.

 

Det är tydligt att denna tävling lockar både förare och publik, vilket framförallt visar sig i att grannfejden numera även inkluderar Norge. I Grannfejden gick guldet till Sverige, silvret till Danmark och bronset till Norge.

 

På grund av uteblivna ekipage bland topp 50, blev både Stefan och Viktoria erbjudna varisitt "wild card" och ingen av dem var sena att tacka ja. -All träning med de nya bilarna tas tacksamt emot, konstaterade en lycklig Viktoria på lördagskvällen. Viktoria och Tord lyckades t o m sätta bästa tid av samtliga ekipage i Grupp E (inkl. dag 1 och dag 2). -Tänk om jag hade varit lika modig igår som jag var idag. Hur hade det slutat då!?, spekulerar Viktoria.

 

Enda smolken i bägaren var Coopern, som inte ville som Stefan ville. Coopern fick endast luftas ett heat (dag 1) innan Stefan konstaterade att det kvarstår några justeringar för att den ska fungera perfekt. 1000 tack Hässleholms Motor Klubb för en trevlig och proffsigt arrangerad tävling.

 

Glada över att vi har hela bilar i garaget, ser vi fram emot nästa tävling den 19/5 i Köpingebro.

Vi ses väl där!? PS. Nu har vi lagt upp bilder från tävlingen på Sturup Raceway. Gå in underr "Galleri" för att titta på dem.

 

3 maj 2013

Imorgon är det dags för hemmatävling i Hässleholm, Lille Mats Rallysprint. Hässleholms MK firar 50 års jubileum och därmed har tävlingen förlagts på två dagar. Imorgon lördag går första start kl 13 och alla kör två rundor. De 50 bästa ekipagen går sedan vidare till final på söndag, start kl 10.00.

 

Rally Team Lindh ställer upp med följande ekipage:

Startnr 54 - Stefan Lindh / Magnus Persson med Toyota Starlet

Startnr 80 - Stefan Lindh / Magnus Persson med Mini Cooper S

Startnr 101 - Viktoria Lindh / Tord Lindh med VW Golf IV

Hoppas vi ses imorgon, vi är alla laddade och ser fram emot en spännande och rolig tävlingsdag!

 

 

21 april 2013

Äntligen var det dags för rallypremiär! Underbart väder hade vi hela dagen på Sturup Raceway. Viktoria och Tord var först ut av Rally Team Lindhs ekipage. Viktoria var helt lyrisk över vilken körglädje den nya Golfen gav.

- Det är som natt och dag jämfört med gamla bilen! Helt otroligt, nu går ju bilen som jag vill!

Efter tre race kunde vi konstatera att det blev en 1:a plats för Viktoria och Tord! Bilen uppförde sig perfekt och ingen service behövdes.

 

Stefan och Mange körde strax efter och var också nöjda med både bil och körning! Stefan och Mange placerade sig på en 3:e plats efter ett perfekt sista race! Stort Grattis! Fler bilder kommer i galleriet under veckan.

 

 

14 april 2013

Idag kan vi med glädje berätta att både Viktorias nya Golf "The Black Pearl" och Stefans Toyota Starlet är redo för rejs! Efter en lång vinter är det nu bara en vecka kvar till asfaltpremiären, Sturupsprinten 21 april 2013. Som vi har längtat :-)

 

Bilder på bilarna kommer inom kort! Vi ses väl på Sturup?

 

 

24 mars 2013

Idag skulle det ha varit RS premiär i Hörby. Dessvärre blev tävlingen inställd på grund utav vårt vintriga mars väder här i Skåneland. Nu ser vi fram emot nästa premiär för Rally Team Lindh, vilket blir den 21 april på Sturupssprinten. Vi längtar verkligen att få komma ut och lufta våra nya bilar :-)

 

Stefan är klar med sin nya Toyota Starlet som ska gå på asfalt och Viktoria är otroligt sugen på att få provköra sin nya fina Golf. Det har byggts bur, målats, putsats, rengjorts och fejats... Nu fattas bara dekalerna som kommer på inom kort.

 

24 februari 2013

I dagens Sydsvenskan kunde man läsa om Viktorias väg mot rallysporten. Roligt att tidningen uppmärksammade Viktoria med nästan ett helt uppslag i söndagstidningen! Läs gärna här: http://www.sydsvenskan.se/familj/pa-vag/det-ska-ga-fort/

 

18 februari 2013

Arbetet med nya Golfen är i full gång och vi hoppas hinna klart till premiären i Hörby 24 mars.Nu finns bilder på Golfen i galleriet, välkomna in och titta :-)

Ännu en pokal har tillkommit i Viktoria och Tords prishylla, denna gång en fin glasstatyett från Hässleholms Motorklubb. Hederspris 2012 - Tack så mycket HLMK för det fina priset!

 

 

21 januari 2013

I lördags var det dags för den årliga Asfaltcupfesten. Detta året hölls den tillsammans med SMK Hörby på Granbacken i Löberöd. Mycket trevlig tillställning med god mat, underhållning och trevligt rallyfolk :-) Det var också prisutdelning för 2012 års säsong. Viktoria och Tord tilldelades följande fina utmärkelser:

 

-4:e plats totalt i Asfaltcupen!

- 1:a plats i Tösaklassen

- 3:e plats för Tord i kartläsartävlingen

Även Stefan fick pris för en 6:e plats i "Gubbaklassen"! Tack för en trevlig kväll!

 

Nu längtar vi efter att den envisa snön ska försvinna och att säsongen ska komma igång igen.

2 månader kvar till premiären! :-)

 

 

1 januari 2013

Idag är det den 1 januari 2013 och det nya året har kommit. Rally Team Lindh längtar redan till mars och att rallysäsongen ska starta. Viktoria har köpt ett nytt rallyobjekt - En ny Golf - som ska göras i ordning de kommande månaderna för att förhopningsvis bli klar till premiären i mars i Hörby. Mycket jobb ligger framför oss och det är väldigt spännande!

 

Stefan har också köpt en ny rallybil som ska bli klar till mars. Garaget är fullt igen, precis som det ska vara - Rally är ju livet! Vad skulle man annars göra? ;-)

 

Rally Team Lindh önskar alla ett Gott Nytt Rallyår!

- Vi ses väl på Asfaltcupfesten den 19 januari?

 

 

31 december 2012

GOTT NYTT ÅR önskar Rally Team Lindh!!

 

Vilket rally år 2012 blev för Rally Team Lindh! Stort tack till alla sponsorer och vänner för detta året! Viktoria har sålt sin Golf och ett nytt rallyobjekt står i garaget och väntar på att göras i ordning inför den kommande säsongen.

 

Vi gratulerar även Viktoria som 12-12-12 fyllde 30 år!

 

22 oktober 2012

Då var tyvärr säsongens sista race avklarat. Kanonen i Eslöv kördes igår med 66 startande och 6 special sträckor. Sträckorna var varierande och väldigt roliga att köra (även om inte sträcka 5 var Viktorias favorit, då det stod för mycket hinder i vägen) :) Viktoria och Tord hade startnummer 1 och gick ut först klockan 10. Nervositeten var stor timmarna innan och Stefan följde med ut till första sträckan för att titta så att allt gick bra. Sträckan var varierande med både raksträckor, grus/lera och containrar i vägen. Viktoria och Tord klarade sträckan bra och var till och med snabbast på sträckan.

 

Sträcka 2 var en snabb och rolig bana som vi gärna hade kört igen. Sträcka 3 var utmanande med alla hala löv och smalt på sina ställen. När vi stannade i målet rök det rejält om bromsarna. Sträcka 4 gick mest runt koner. Sträcka 5 var knixig och dessvärre körde Viktoria på en kon i ett smalt parti och fick 5 sekunders tillägg. Sträcka 6 var snabb och rolig och i sista kurvan innan mål körde Viktoria på för fullt och enligt publiken körde hon endast på 1 hjul (!). Om någon har lyckats få detta på foto får ni gärna skicka det till oss. Stefan stod bredvid och såg på och var mycket glad att det klarade sig denna gången :)

 

- Vi vill inte ha mer vinterarbete, sa han till Viktoria innan hon körde ut på sträckan. Det var nära att det blev så.

 

När tävlingen summerades upp hade Viktoria & Tord placerat sig på en 2:a plats (av 8 startande). Bra resultat trots koner och annat. Vann gjorde Anders & Hampus Larsson med sin Golf 4 - Grattis! Den interna fajten mellan Viktoria och Tommy Motorbloggaren gav vinst till Viktoria och Tord. Närmare bestämt med över 20 sekunder totalt... stackars Tommy! Hoppas han vill ha revansch till våren :)

 

Summerar vi säsongen har det varit en fantastisk säsong! Viktoria och Tord har kört 9 tävlingar och har som sämst kommit på en 2:a plats! I Asfaltcupen räckte årets resultat till en 4:e plats totalt och vinst i Tösaklassen :)

- Vilket otroligt år, säger Viktoria. Jag som aldrig hade kört något inom bilsport innan jag köpte bilen.

Det var helt på vinst eller förlust för att förverkliga min stora dröm om att få köra rally, och som vi har levererat! Så roligt!! Dessutom har bilen fungerat helt perfekt och det är inte mycket Stefan har fått göra mellan tävlingarna.

 

Stort TACK till Stefan som har stöttat hela säsongen! Utan dig hade vi aldrig kunnat göra detta. Nu ser vi fram emot Asfaltcupfesten och att månaderna ska gå fort till mars då säsongen startar igen.

 

Vi ses i höstmörkret :)

 

 

20 oktober 2012

Imorgon är det dags för årets sista race, Kanonen i Eslöv. Vi är taggade och laddade för ett spännande race :) Viktoria och Tord har idag flugit luftballong över vackra Skåne och Viktoria laddade lite extra med att hoppa fallskärm från luftballongen (!). Stort tack till Viktorias kollega Niclas som ordnade detta.

- Helt fantastiskt! Det gör jag gärna igen, säger en uppspelt Viktoria när hon har landat på marken igen efter hoppet.

Nu ska vi försöka få lite sömn innan det blir en tidig morgon. Lycka till!

 

 

7 oktober 2012

Dagens race gick av stapeln på Sturup Raceway, Svedala MK arrangerade Svedala Runt. Tre specialsträckor kördes två gånger och totalt var det 55 startande. Vädergudarna hade vi på vår sida, dvs. inget regn. Solen tittade fram ibland och värmde upp oss, men i övrigt var det en kall och blåsig dag. Viktoria och Tords första heat (SP1-3) gick bra och de ledde sin klass i halvlek. Dessutom hade de bättre tid än Motorbloggaren :) Andra heatet flöt på bra och inga koner togs denna runda heller.

- Dock tappade vi greppet i höger framdäck och det visade sig vara totalt uppslitet, berättar Viktoria (bild kommer inom kort i galleriet). Tidsmässigt förbättrade sig teamet både på SP4 och SP5, men Anders Larsson gjorde ett kanonrace i sina sista heat och vann klassen! Stort grattis till Anders och Hampus, jättebra kört!

 

Som alltid är det roligast att hamnahögst upp på pallen, men idag fick Viktoria och Tord nöja sig med andra platsen. När besvikelsen har lagt sig kommer de säkert att inse att det är ett mycket bra resultat. De vann internfajten med Tommy, Motorbloggaren, och slog honom med 35 sekunder. Tommy meddelar att han vill ha revansch i Eslöv om två veckor.

- Om två veckor körs sista tävlingen för i år, Kanonen i Eslöv, och det ser vi fram emot. Nu måste vi fixa nya däck :)

 

3 oktober 2012

På söndag är det dags för race igen. Svedala MK bjuder inte till "Svedala runt". Både Viktoria och Tord ser fram helgens tävling och självklart hoppas de på pallplats. Bara Bengt Bengtsson kommer ihåg att ta med sig sin skiva med AC/DC, blir uppladdningen optimal. -Det fungerade ju perfekt i Köpingebro, ler Viktoria.

 

Stefan har roat sig med att byta ut, inte bara den vänstra bärarmen, utan både vänster OCH höger. Enligt uppgift såg även höger bärarm ut att ha fått en mindre smäll i samband med avåkningen i förra tävlingen (se 15/9). Ett sedan tidigare inplanerat byte av bromsklossarna, passade Stefan också på att göra när han ändå var igång.

-1000 tack Stefan! Utan dig hade vi aldrig haft bilen start- och körduglig, berömmer Viktoria och Tord.

 

 

30 september 2012

Igår kväll agerade Viktoria och Tord funktionärer i samband med en SM-tävling i Bil-Orientering som arrangerades av hemmaklubben i Hässleholm. Både Viktoria och Tord var dåligt insatta i hur upplägget egentligen skulle se ut. Instruktionen var att infinna sig i klubblokalen kl. 17:30 och 19:00 gick första bilen iväg (förbilen drog iväg redan 18:15). När bilarna börja ställa upp för start började det bli mörkt och man inser varför merparten av bilarna har en imponerande uppsättning extraljus på sina bilar. De flesta körde 4-hjulsdrivet och det var nästan ett måste med tanke på hur lerigt och halt det blev i spåret.

 

Både Viktoria och Tord är imponerade över vilket engagemang och vilken entusiasm orienterarna och organisatörerna uppvisade. Vissa hade kört 80 mil (!) för att köra denna tävling och man kör i praktiken hela natten. Vi vågar inte ens räkna på hur många timmar Rune Nilsson & Co har lagt på förberedelserna. Vi vet inte när tävlingen tog slut, men prognosen var att tidigast 04:30 på söndagsmorgonen skulle den sista bilen komma i mål. Sedan ska en del tävlande köra hem igen (80 mil!).

 

Denna tävlingsvariant verkar ganska mycket svårare än vad man först kanske vill tro. Faktorer som nattsvart skog, rubbad dygnsrytm, trötta ögon och närmast hieroglyflikande körbeskrivningar, säger oss att OM vi ska prova på, bör vi köra något för nybörjare och i dagsljus.

 

Garagerapport ang. golfen och bärarm kommer inom kort.

 

 

15 september 2012

Det kunde slutat i en mindre besvikelse när vi konstaterade att vi krökt vänster bärarm. Incidenten skedde under SS2 när Golfen istället för att svänga runt en halmbal, for rakt fram istället. Lyckligtvis missade vi både lyktstolpen och telefonkiosken som stod där, men rälsen som stack upp mellan grästuvorrna var obarmhärtig mot Viktorias Golf. Inledningsvis trodde vi att vi kört punktering, men det visade sig att fälgen och bärarmen tog smällen. Stefan och Bengt Bengtsson lyckades räta ut bärarmen hjälpligt och hoppet tändes inför SS3 och SS4.

 

Det var en överlycklig Viktoria som kom i mål efter sista sträckan. -Jaaa! Bilen höll hela vägen!! När det senare visade sig att tiderna även räckte till klassvinst, var lyckan total för hela Team Lindh. De två banorna på det gamla Sockerbruket var mer invecklade och en större utmaning än vad somliga kanske trodde. Det var ganska många som körde vilse bland halmbalar och lyktstolpar när de skulle rundas i rätt ordning och på rätt sida.

 

Ikväll ska det firas - imorgon ska det meckas!

 

 

13 september 2012

Då är snart dags för tävling igen. På lördag ska Team Lindh bege sig till Köpingebro utanför Ystad. Köpingesvängen som arrangeras av Sjöbo MK kom in i Asfaltcupen lite i efterhand (med all säkerhet pga att Färs & Frosta Specialen blev inställd) och det ska bli både kul och spännande att köra på en "ny" bana. Banan kommer att köras på gamla sockerbruket och första start är redan kl. 09:00. Det blir endast Viktoria och Tord som representerar Team Lindh, men mycket talar för att även Stefan följer med och håller ett vakande öga på både bil och dotter.

 

Även förra helgen gick i Rallytema. Under lördagens TV-Sväng var vi åskådare och fick se många duktiga rallyförare ratta runt i skogen. På söndagen var Viktoria och Tord fuktionärer under Öresundsrallyt, vilket gick betydligt lugnare. Regularity innebär att man ska hålla så jämn hasitghet som möjligt och på den "sträckan" där vi satt och klockade el-bilar och Appendix K-bilar, skulle man snitta 48 km/h.

Spana gärna in bilderna från förra helgens övningar (gå in under Galleri).

 

 

6 september 2012

Till helgen lär många rallyentusiaster söka sig till Hörby då man för 48:e gången arrangerar TV-svängen. Stefan har sedan länge haft siktet inställt på att rasta hundkojan i samband med detta, men allt talar för att så inte blir fallet. Stefan är inte riktigt nöjd med de inställningar som har gjorts och väljer att avstå helgens grusrally.

 

Viktoria (som körde förbil i TV-svängen i fjol) bestämde sig redan inför denna säsong att fokusera på asfalt och har alltså inte heller för avsikt att delta till helgen.

Glöm inte att gå in och titta under Galleri - bilder från förra helgens race i Dalby är upplagda.

 

 

2 september 2012

Dagens race gick av stapeln i Dalby Stenbrott. Viktoria och Tord var de enda startade idag från Rally Team Lindh, då både Coopern och Starleten inte är helt i ordning ännu. Detta är första gången Viktoria kör racet i Dalby. Dagen började med en svag insats och en inte helt nöjd Viktoria. Första omgången räckte dock till en 2:a plats. Andra racet laddade hon mer och allt gick som på räls förutom sista varvet i hårnålen då bilen tyvärr inte gick på samma håll som Viktoria ville. Hon behöll dock 2:a platsen men nu var det plattan i mattan som gällde inför tredje heatet. Tredje heatet flög de fram och förbättrade sig 16 sekunder! Viktoria var lyrisk när hon kom i mål och mycket nöjd med insatsen.

- "Synd att jag inte fick till det de två första omgångarna i samma stil", säger hon lite besviken.

 

Tre tiondelar skiljde det till första platsen, och hon fick "nöja" sig med en 2:a plats. Nästa gång sitter första platsen!! :) Grattis till vår klubbkompis Stefan Olofsson som körde hem segern i Grupp E idag.

 

 

22 augusti 2012

Nu har vi uppdaterat med lite bilder från Örkelljunga. Gå gärna in och titta på dem. Vi vill passa på att rikta ett stort tack till Jonas som har blivit lite av vår privata rallyfotograf. Keep up the good work!

 

 

21 augusti 2012

Det blev en svettig tävling i natursköna Örkelljunga i söndags. Högsommarvärme och obefintlig vind gjorde tt bilen kändes som en rullande bastu. Eftersom Stefan har lite att fixa med på både Toyotan och Mini Coopern, var det endast Viktoria (och Tord som kartis) som representerade Team Lindh.

 

Det gick mycket bra för Viktoria och efter 1:a och 2:a omgången ledde hon sin klass. Dessvärre drog Viktoria på sig en prick i 2:a omgången som kostade henne ett tillägg på 5 sekunder. Dock visade det sig efter sista omgången, att Fredrik och Mikael Karlsson (Hässleholms MK) rattade sin Volvo 940 något snabbare ändå och tog hem "guldet". Grattis :-)

 

Nu laddar vi om och ser fram emot nästa race som blir Sydsten AMC-Rejset i Dalby den 2 september.

Hoppas att vi ses där!

 

 

13 augusti 2012

Nu har helgens stora tävling Snapphanerallyt avklarats. Jocke körde Toyotan som VIP och Stefan körde hundkojan med Magnus i högerstolen.

 

Stefan hamnade på 6:e plats och var väl inte helt nöjd, men det finns säkert fler inställningar som kan göras. Detta år kördes inte mindre än två (2) sträckor på publikvänliga Hovdalafältet. Sträcka 1 och 5 (sista stäckan) kördes på Hovdala och hemmaåkaren Stoffe Nilsson tog hem totala segern - Grattis.

Nu laddar Team Lindh inför kommande helgs övningar. Vi ska till Skyttesvängen i Örkelljunga och förhoppningsvis ska det i år gå bättre för Viktoria, som ifjol slutade 6:a sin klass. De nya däcken tillsammans med en stor dos revanschlusta, hjälper nog Viktoria till pallplats (?).

Vi ses där!

 

5 augusti 2012

Det såg ut att bli en dimmig tävling i Trelleborg, men dimman lättade och när första bilen rullade ut från Stortorget hängde istället regnet i luften. Lyckligtvis uteblev regnet och både Stefan och Viktoria tog sig runt på den snabba banan runt Bilprovningen. 4 varv och två omgångar kördes. Både Stefan och Viktoria trivdes med banan. Snabb, men samtidigt tekniskt utmanande med en del knixiga hårnålar.

 

Inför dagens tävling hade båda två helt nya däck och en lyrisk Viktoria vill rikta ett speciellt tack till Bengt Bengtsson, Arvidssons Transporter AB, som har sponsrat Viktoria med nya däck. -Jag är säker på att det är tack vare de nya däcken som vi hamnade på pallen, berättar Viktoria. -Varför har jag inte kört på sådana tidigare!?

 

Viktoria slutade 2:a i sin klass, vilket hon är väldigt nöjd med. Hon är kanske mest nöjd med att hon slog Tommy Svensson (motorbloggaren) ;-)

Stefan hamnade på 7:e plats i sin klass och laddar nu om inför Snapphanerallyt (i Hässleholm) som är redan nu på lördag den 11/8. - Nu ska hundkojan upp till bevis. Även Toyotan ska rastas på lördag, dock som VIP-bil och med Joakim bakom ratten.

 

4 augusti 2012

Äntligtefan är även han redo för nya tag. Mot förmodan körde han Österlensprinten med Toyotan och han hamnade på 5:e plats i sin klass. Inför Trelleborg har Båda bilarna är lastade och klara - nu ser vi fram emot morgondagen.

 

29 juni 2012

Just nu öser regnet ner (i Malmö) och det verkar som att sommaren är över innan den ens började.

Det börjar dra i ”gasfoten” nu. Alldeles för länge sedan Team Lindh tävlade. Efter samtal med Senior Lindh (Stefan) visar det sig att troligtvis blir nästa tävling den 5 augusti i Trelleborg.

- Då ska min Starlet var klar och nya däck ska sitta på Viktorias Golf, berättar Stefan. - Hundkojan får vila, men ska visa vad den går för till Snapphanerallyt och förhoppningsvis TV-svängen.

 

Om inte tidigare, ses vi i Trelleborg!

 

1 maj 2012

Lille-Mats i söndags slutade precis så som Team Lindh ville. Viktoria vann sin klass och fick hoppa högst upp på prispallen. Inför sista heatet skjilde det 20 sek mellan 1:an och 2:an vilket gjorde att Viktoria tryggt kunde dra ner något på tempot och ändå vinna med 19,6 sek marginal.

 

Stefan rodde hem 3:e platsen och var mycket nöjd med hundkojan. Det har krävts lite finjusteringar, men nu beter sig bilen som Stefan vill. Nu dröjer det till nationaldagen (6/6) innan nästa tävling som går av stapeln i Trelleborg (Trelleborgs Motorshow).

 

 

23 april 2012

Om vi drar en vädermässig parallell med säsongspremiären den 26 mars, hade vi den totala motsatsen på Sturup den 22 april. Det regnade i praktiken från start till mål. En eloge till funktionärerna som stod ut i regnet - ni är guld värda! Den publik som kom var även de modiga, men de kunde ju faktiskt köra hem igen när det blev FÖR ruggigt.

 

Både Viktoria och Stedan tog det försiktigt SP1 för att sedan öka tempot under SP2. - Inför sista sträckan hade det faktiskt slutat regna, men det var fortfarande ganska fuktigt och halt på banan, berättar Viktoria. - Vi körde SP3 10 sekunder snabbare (!) än SP2! Det slutade med pallplats för både Stefan och Viktoria - pallplatser som ska försvaras nästa söndag i Hässleholm. - Vi får se om hemmaplan spelar någon roll eller inte! Vi ses den 29:e!

 

 

17 april 2012

På söndag måste det vara rekord i antal ekipage på Sturups Sprinten - 72 anmälda! Så många att arrangören t o m tidigarelägger starten med 1 h. Både Stefan och Viktoria ser fram emot söndagens prövning och siktar på pallplats i respektive klass. Styrstaget på Coopern är fixat och Stefan vill mer än gärna visa vad Coopern verkligen går för.

 

Vi ses på söndag!

 

26 mars 2012

Vilken kanondag för säsongspremiären i Hörby. Vårsolen värmde både förare, funktionärer och publik. Rally Team Lindh ställde upp med samtliga Lindh-förare - Viktoria i sin golf, Stefan i sin Cooper och Joakim i Toyotan. Viktoria och Joakim tog sig runt samtliga 5 sträckor, men dessvärre fick Stefan bryta på 4:e sträckan. En minde, men ack så olycklig, touch på en husvägg, gjorde att Cooperns högra styrstag kröktes och då var tävlingen över för Stefans del. Just sträcka 4 var för övrigt årets "nyhet" - en snabb och kul bana, som säkert uppskattades av de flesta.

 

Det slutade med klasseger för Viktoria. - Perfekt början på säsongen, ler Viktoria. - Trots några missar som tvingade mig att lägga i backen, räckte det till klasseger. Joakim pressade Toyotan och slutade 7:a sin klass. Nu ser hela teamet fram emot nästa race på Sturup den 22:e april.

 

18 mars 2012

Med 1 vecka kvar till premiären börjar bilarna bli klara. Viktorias golf är i "toppform" och blir att räkna med i år. Stefans hundkoja är också klar och han ser framemot att äntligen komma igång på riktigt igen. - Skriv att hundkojan blir farlig, meddelar Stefan lyckligt. Jag ser verkligen fram emot premiären på söndag, fortsätter han. Även Joakim är anmäld och ska ratta sin fars vagn (Toyotan) och siktar på topplacering i sin grupp.

 

Om man vågar tro på prognosen redan nu, ser det ut som att vi kommer att ha vädergudarna med oss. Strålande sol fr o m torsdag som håller i sig t o m söndag och ca 10 grader varmt. Säsongen ser ut att få en bra start.

 

 

28 februari 2012

Nu är det endast 4 veckor kvar till RS premiären i Hörby. Bilarna ska tittas över inför säsongen men vi är redan laddade och längtar efter att få komma igång igen. Vi ses i Hörby den 25:e!

 

Januari 2012

God fortsättning på det nya året! :)

Är ni laddade? Vi ser framemot en spännande rallysäsong 2012!

 

23 oktober 2011

Sista racet för säsongen, Kanonen i Eslöv, slutade med en 2:a plats för Viktoria och Tord. Dessutom fick Viktoria sträckpris för sträcka 2. Stefan kom dessvärre inte till start eftersom Hundkojans väghållning fortfarande inte är som den ska. Nu väntar vinterupprustning av bilarna så att vi är redo för en ny spännande säsong till våren!

 

 

16 oktober 2011

Svedala runt på Sturup Raceway inleddes med att Viktoria tog målkonen på första sträckan, vilket resulterades i 5 sekunders tillägg. Banan var väldigt hal men trots det slutade Viktoria 2:a med endast 2 sekunder upp till första platsen. Vädret var kanon även om det var lite kallt.

 

Sista tävlingen körs nästa söndag i Eslöv, hoppas att vädergudarna är med oss även då! Stefan har asfalt premiär med sin hundkoja efter viktiga justeringar på bilen - Lycka till!

 

 

2 oktober 2011

Idag var det dags för Vikingadansen i Trelleborg. Dimman låg tät hela dagen, men trots det tog Viktoria hem första platsen! Efter första rundan ledde hon med 10 sekunder och lyckades kamma hem segern med 5 sekunders marginal! Grattis!! Bilen verkar nu ha hittat sin forma form igen och det är vi mycket glada för!

 

 

September 2011

På TV-svängen i Hörby 10 september var det efterlängtad premiär för Stefan i sin hundkoja. Bilen gick bra, men behövde lite finjusteringar. Roligt att projektet äntligen är klart och att få ut och köra. Viktoria och Tord körde förbil och hade därmed grusrally premiär. Mycket roligt! Vi ses säkert i skogen igen!

 

Skyttesvängen i Örkelljunga bjöd på soligt och varmt väder! Viktoria och Tord körde och hade tur att missa lyckstolpen som senare, och till någon annans förtret, inte längre stod på sin plats. Till sista racet byttes framdäcken från 14 tum till 13 och då fick bilen tillbaka sin forna form! Till nästa asfaltrally är det 13 tums däck som gäller! Viktoria slutade 6:a i tävlingen.

 

 

Augusti 2011

Då är rally säsongen äntligen igång igen. Viktoria har haft nypremiär med bilen och efter en del justeringar börjar vi hitta tillbaka till den gamla formen igen. På Svampabanan drog inte bilen som den skulle men till Skyttesvängen var det justerat. Inför 3:e racet bytte vi till 13 tums däck framtill och då kom bilen till sin rätt igen! Nu börjar det likna nåt igen...Joakim har sålt sin röda BMW och nu funderas det på nya äventyr.

 

Stefan har nu fått igång sin Hundkoja och om de sista juseringarna går som det ska så blir det premiär på TV svängen! Spännnade!

 

 

Juli 2011

Nu är det sommaruppehåll och vi ses i augusti! Då blir det nypremiär för Viktoria. Stefan är snart också klar med sin hundkoja. Det blir en spännande säsong!

Vi ses!

 

 

2011-06-17

På söndag är det dags för rally i Eslöv. Vi hoppas att regnet håller sig borta under dagen. Stefan och Joakim startar och Viktoria får sitta i högerstolen även denna tävling, eftersom bilen inte är helt klar än. Lycka till på söndag!

 

 

2011-05-23

Stort grattis Jocke och Mange till 1:a platsen i D2 klassen i Lundatrofén! Bra jobbat!

 

2011-05-21

Imorgon söndag är det dags för RS tävling - Lundatrofén i Eslöv. Både Stefan och Joakim står på startfältet och Viktoria är kartläsare. Viktorias bil är under uppbyggnad efter kraschen på Lille Mats rallysprint. Viktoria hoppas snart vara tillbaka i förarsätet

Aktuellt